Friday, October 12, 2018

fyna beli 1 product yang boleh hilangkan minyak di muka!


assalamualaikum 



hi semua..its been a while..fyna busy sikit lately..seriously fyna rindu nak berblog..soon fyna akan share update pasal diri fyna ye 

entry kalini fyna nak share something dengan korang..a few weeks ago fyna naik rashes and rasanya macam eczema..badan and muka naik..but now alhamdulillah dah hilang cuma di muka ni lambat sikit nak surut



muka fyna tiba2 naik sangat banyak jerawat..sedih betul tengok muka..and sangat berminyak dan kusam..maybe nak period sama..on the same time pulak..adoi naik tak henti..



fyna try mask malam2..tak jadi...ubat jerawat.tak jadi..so fyna rasa mungkin kulit tengah meradang so dia tak nak apa2..hmm tapi tak suka lah tengok muka macam ni..pakai makeup pun nampak tak cantik



so fyna scroll instagram nak cari something untuk muka ni.. nak cari yang lain dari skincare and nampak Ion Viviball di Hansaegee Nature..interesting



apa yang buat fyna nak try Ion Viviball ni sebab bagi instat result! so fyna pun order 



jom tengok the packaging








*Reduce blemish
*Remove sebum & dead skin cells
*Tighten Pores
*Reduce skin oil
*Clean Impurities in pores
*Remove Blackhead & Whiteheads
*Firm skin and smooth

All skin type, especially : Blemish skin; Oily skin; Blackheads Whiteheads skin


~ 100% Natural Ceramic Ball, is non- chemical ingredients, natural & safe.



~ The Natural Ion Viviball - High level of negative ion & far-infrared, and negative ion prevents skin from ageing and regenerates skin cells. 



~ Ion Viviball - Is Negative ion emitting product made of 100% natural materias; it clear trapped oil & waste (Blackheads & Whiteheads) in pores and helps moisture & nutrients reach deep into the skin. 















[How to Use]



Night Time - 



1. After clean & wash your face with cleanser 



2. Massage your whole face & Nose part gently, with rotating motion without missing any part around 5 minutes



3. Apply moisturizer or night cream 









Morning Time - 



1. Once wake in the morning, massage your whole face & Nose part gently, with rotating motion without missing any part around1-2 minute, let the viviball absorb the skin oil that produce while you sleep overnight



2. Wash & clean your face with cleanser deeply



3. Apply Moisturiser , Day Cream, or Makeup. All the cream and makeup will absorb into skin well, and look nice









1st impression



the roll sangat nice..at 1st fyna rasa macam keras and mesti sakit roll muka..tapi bila roll..rasa lembut sangat di muka..so roll lama2 pun rasa best




dia tak merahkan muka! fyna pernah try roll yang bila roll di muka..muka jadi merah..kulit fyna sensetif..so fyna tak nak merahkan muka..sakit..but Ion Viviball ni tak merahkan muka! suka gilaa




kulit terus jadi matte! time bangun pagi biasalah..kulit akan minyak kan..so roll tu memang dah letak tepi bantal..bangun pagi..terus roll muka tu..rasa sangat relax and muka hilang minyak terus

1 lagi fyna perasan jerawat cepat kecut..kalau jerawat yang besar tu..dia bagi cepat masak..sukanya! hehe

fyna juga suka sebab ianya  100% Natural Ceramic Ball with Ion Stone inside
so kalau kulit sensetif macam fyna ni..sangat sesuai

macam mana fyna guna?

fyna just roll dekat muka..soft roll so relax je roll sambil tengok shinning muka hilang semua hehee love!



day 1
korang boleh nampak kan jerawat banyak yang baru
so 1st day fyna rasa lepas guna Ion Vivibal kulit terus kurang berminyak..


2nd day
jerawat yang naik tadi terus masak..wow impressive kan?


3rd day
muka less minyak and jerawat semalam yang masak tu terus surut..alhamdulilah and tona kulit makin sekata


after a week
jerawat dah kecut and hilang..parut makin pudar..kulit makin cerah and tona makin sekata
alhamdulilah
so im gonna keep using this Ion Viviball sebab result dia macam pakai skincare for a month!

fyna sengaja pakai tudung yang sama sebab bila snap guna hp kadang2 warna tudung effect warna muka haha 

oh ya
fyna pakai pagi and malam


so kalau berminat dengan this Ion Viviball korang boleh ke Hansaegee Nature untuk beli ye

This Ion Viviball tahan up to 3 bulan tau

ok nanti fyna share result after a month ya
=)

kalau berminat boleh beli link di bawah ni

🍁Company name: Hansaegee Nature
🍁Website: www.hansaegee.com/shop
🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/ 🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia




No comments: