Friday, October 12, 2018

fyna beli 1 product yang boleh hilangkan minyak di muka!


assalamualaikum 



hi semua..its been a while..fyna busy sikit lately..seriously fyna rindu nak berblog..soon fyna akan share update pasal diri fyna ye 

entry kalini fyna nak share something dengan korang..a few weeks ago fyna naik rashes and rasanya macam eczema..badan and muka naik..but now alhamdulillah dah hilang cuma di muka ni lambat sikit nak surut



muka fyna tiba2 naik sangat banyak jerawat..sedih betul tengok muka..and sangat berminyak dan kusam..maybe nak period sama..on the same time pulak..adoi naik tak henti..



fyna try mask malam2..tak jadi...ubat jerawat.tak jadi..so fyna rasa mungkin kulit tengah meradang so dia tak nak apa2..hmm tapi tak suka lah tengok muka macam ni..pakai makeup pun nampak tak cantik



so fyna scroll instagram nak cari something untuk muka ni.. nak cari yang lain dari skincare and nampak Ion Viviball di Hansaegee Nature..interesting



apa yang buat fyna nak try Ion Viviball ni sebab bagi instat result! so fyna pun order 



jom tengok the packaging








*Reduce blemish
*Remove sebum & dead skin cells
*Tighten Pores
*Reduce skin oil
*Clean Impurities in pores
*Remove Blackhead & Whiteheads
*Firm skin and smooth

All skin type, especially : Blemish skin; Oily skin; Blackheads Whiteheads skin


~ 100% Natural Ceramic Ball, is non- chemical ingredients, natural & safe.



~ The Natural Ion Viviball - High level of negative ion & far-infrared, and negative ion prevents skin from ageing and regenerates skin cells. 



~ Ion Viviball - Is Negative ion emitting product made of 100% natural materias; it clear trapped oil & waste (Blackheads & Whiteheads) in pores and helps moisture & nutrients reach deep into the skin. 















[How to Use]



Night Time - 



1. After clean & wash your face with cleanser 



2. Massage your whole face & Nose part gently, with rotating motion without missing any part around 5 minutes



3. Apply moisturizer or night cream 









Morning Time - 



1. Once wake in the morning, massage your whole face & Nose part gently, with rotating motion without missing any part around1-2 minute, let the viviball absorb the skin oil that produce while you sleep overnight



2. Wash & clean your face with cleanser deeply



3. Apply Moisturiser , Day Cream, or Makeup. All the cream and makeup will absorb into skin well, and look nice









1st impression



the roll sangat nice..at 1st fyna rasa macam keras and mesti sakit roll muka..tapi bila roll..rasa lembut sangat di muka..so roll lama2 pun rasa best




dia tak merahkan muka! fyna pernah try roll yang bila roll di muka..muka jadi merah..kulit fyna sensetif..so fyna tak nak merahkan muka..sakit..but Ion Viviball ni tak merahkan muka! suka gilaa




kulit terus jadi matte! time bangun pagi biasalah..kulit akan minyak kan..so roll tu memang dah letak tepi bantal..bangun pagi..terus roll muka tu..rasa sangat relax and muka hilang minyak terus

1 lagi fyna perasan jerawat cepat kecut..kalau jerawat yang besar tu..dia bagi cepat masak..sukanya! hehe

fyna juga suka sebab ianya  100% Natural Ceramic Ball with Ion Stone inside
so kalau kulit sensetif macam fyna ni..sangat sesuai

macam mana fyna guna?

fyna just roll dekat muka..soft roll so relax je roll sambil tengok shinning muka hilang semua hehee love!



day 1
korang boleh nampak kan jerawat banyak yang baru
so 1st day fyna rasa lepas guna Ion Vivibal kulit terus kurang berminyak..


2nd day
jerawat yang naik tadi terus masak..wow impressive kan?


3rd day
muka less minyak and jerawat semalam yang masak tu terus surut..alhamdulilah and tona kulit makin sekata


after a week
jerawat dah kecut and hilang..parut makin pudar..kulit makin cerah and tona makin sekata
alhamdulilah
so im gonna keep using this Ion Viviball sebab result dia macam pakai skincare for a month!

fyna sengaja pakai tudung yang sama sebab bila snap guna hp kadang2 warna tudung effect warna muka haha 

oh ya
fyna pakai pagi and malam


so kalau berminat dengan this Ion Viviball korang boleh ke Hansaegee Nature untuk beli ye

This Ion Viviball tahan up to 3 bulan tau

ok nanti fyna share result after a month ya
=)

kalau berminat boleh beli link di bawah ni

🍁Company name: Hansaegee Nature
🍁Website: www.hansaegee.com/shop
🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/ 🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia




Sunday, September 17, 2017

Easy Pink Doll Makeup tutorial






assalamualaikum hi semua.kalini fyna nak review 1 matte lipstick dari hansaegee .. sekarang kan memang trend matte lipstick..tapi kebanyakkan lipstick matte sekarang ni boleh buatkan lips dry..betul tak?


ok jom tengok details pasal this Vacci Lipstick Matte









Type: Lipstick 
Use: Lips 
Volumes: 3.5g

[Special feature] 
Lipstick matte that softly melts and adheres onto lips turning lips smooth and moist,and completes the lips lively by giving vivid and attractive color. High moisture effect and long-lasting fix texture.

Ingredients like Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E help to maintain moisture and attractive lips. Overcomes the dryness.

Furthermore, the natural oil ingredients of the lipstick make the lips wet and lively as do treatments.

* Vivid Color

* Moisturizing

* Long lasting matte type

[Main Ingredients] 
Macadamia Ternifolia Seed Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Rosa Canina Seed Extract,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Mineral Oil,Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, and ect.

[How to Use] 
It can give natural look by touching up by tapping around the inside of lip line,and apply all over the lip line for vivid lip color.


didatangkan dengan 6 warna yang sangat cantik..fyna suka dengan lipstick ni sebab 

1. ianya velvet matte..so ianya tak matte sangat which is buatkan lips nampak moist..but korang boleh kemam dengan tisu supaya nampak matte

2. ia tidak ada tarikh luput kerana ianya adalah mineral

3. ia tak buatkan lips fyna dry walaupun pakai dari pagi ke malam

4. tahan lama

5. warnanya sangat pigminted so korang boleh pakai sikit untuk warna soft or korang boleh pakai full untuk nampak vogue git

6. tak lekat di gelas kalau minum

7. buatkan bibir jadi munggil 

8. tak gelapkan bibir walaupun pakai berhari2

























Friday, April 21, 2017

Korean Makeup + Faux Freckles + lip tint swatches/review


assalamualaikum hi semua

harini fyna excited nak tunjuk korang 1 lip tint yang menjadi fav fyna lately..fyna suka lip cream matte yang menjadi trend sekarang ni tapi bila pakai selalu bibir fyna jadi kering..kalau tak cuci betul2 bibir jadi gelap hmkalau tengok orang korea..diorang lebih suka pakai liptick yang nampak moist and gloss and natural di bibir kan? so harini fyna nak share product terbaru dari Hansaegee Nature iaitu Vacci Lipstick Tint 


fyna suka the packaging..sangat cute! pink and putih my fav color hehe

Tint lipstick that softly melts and adheres to lips,turning lips smooth and moist,and completes the lips lively by giving natural rosy pink glow.
Tint lipstick with smooth applying vivid color formation.
Ingredients like Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E help to maintain moisture and attractive lips. Overcomes the dryness.

Furthermore, the natural oil ingredients of the lipstick make the lips wet and lively as do treatments.

*Long lasting matte type
* Moisturizing
* Vivid Color

[Main Ingredients] 
Macadamia Ternifolia Seed Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Rosa Canina Seed Extract,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Mineral Oil,Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, and ect.

[How to Use] 
It can give natural look by touching up by tapping around the inside of lip line,and apply all over the lip line for vivid lip color.


didatangkan dengan 6 warna yang sangat2 cantik


















so far fyna suka gilaa..1st sebab bau dia yang memang wangi manehh gitu..cap lip tint ni agak ketat so tak la asyik tercabut and kotorkan handbag.love! warna lip tint ni 1st layer soft je but korang boleh pakai berlayer2 untuk dapatkan warna yang korang suka..kalau suka terang apply je banyak2 hehe..long lasting! selalunya lip tint akan keringkan bibir sebab nak long lasting punya pasal kan? ha ni tak..moist tapi still tahan lama..lap banyak kali pun still merah je bibir..nampak macam natural gitu..suka sangat! fyna pakai malam then tonyoh2 tak keluar then tidur..esok pagi tengok muka comey je sebab bibir pink natural .hehe seronok pula tengok..tak lah nampak pucat je kan..this one boleh juga apply as a base sebelum nak letak lip matte lain sebab ianya melembabkan bibir juga..selain boleh buatkan bibir cantik..ianya juga boleh merawat bibir sebab 1st ianya mineral..2nd mengandungi pelbagai kandungan yang terbaik seperti Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E.. baru2 ni fyna puasa..selalunya bibir akan kering sebab kurang air kan? ha fyna guna lip tint ni sikit je..apply kat bibir..dap dap and bibir rasa moist je..tak kering langsung..suka sangat..kalau untuk buat video lipstick swatches fyna selalu risau bibir akan kering lepas tu..ye lah apply2 di bibir..tangkap gambar...cuci balik.apply warna lain pula..sakitnya bibir..but this one alhamdulilah..

btw fyna ada buat tutorial menggunakan lip tint ni and lip matte (review coming soon) from Hansaegee Nature..





the video


ok lah kalau berminat boleh beli dengan Hansaegee Nature ye

RM62.00

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature


Thursday, March 9, 2017

contour with PIXY powder! + WIN PIXY BEAUTY SET


assalamualaikum 

hi semua..ok kalini fyna nak review 1 bedak yang memang ramai orang guna and dah lama ada dalam pasaran malaysia. PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit.. 




Formula lengkapan sempurna ini menutup ketidaksempurnaan kulit sepenuhnya untuk kemasan yang tahan lama. Ia juga kaya dengan Minyak Squalene untuk menghindarkan kekeringan kulit.

Formula Pencerahan Dua Cara:
Menggabungkan Bedak Pemutihan Semula Jadi, Derivatif Vitamin C dan tabir suria.
Melindungi kulit daripada sinaran matahari (SPF 15) dan menjadikan kulit lebih cerah.
Diuji secara klinikal.



di datangkan dengan 5 pilihan warna


ha mesti ramai pernah dengar and pakai kan..bedak mula2 fyna beli ialah PIXY ni la hehe masa tu fyna baru lepas diploma around 22 tahun kot then tengok kawan fyna makeup flawless gila..fyna tanya lah dia pakai foundation apa..dia kata bukan foundation..bedak je..and start dari haritu berkotak2 bedak PIXY fyna guna..yang bestnya ia memang mencerah dan memflawless kan kulit..so kalau ada parut ke apa..dont worry..pakai je bedak ni terus comey..

bedak PIXY ni boleh di pakai 2 cara..basah atau pun kering..fyna suka guna cara basah sebab kemasannya lebih teserlah dan kulit tiba2 jadi flawless hihi..plus ianya cepat..senang lah dengan fyna yang selalu rushing ni..tak payah guna banyak benda untuk nampak flawless.see hehe



ok ini muka fyna tampa any foundation or powder..fyna just lukis kening and apply sikit makeup mata..kalau tengok kulit fyna ada masaalah parut.pores dan juga eyebag/dark circle


tada! ini muka fyna lepas guna sapuan basah dari PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit..fyna guna code natural white..hehe nanpak flawless tak? hehe




ok now fyna nak ajar pula macam mana nak buat contour / shading / highlight dengan menggunakan just powder dari pixy..ha korang tak perlu dah nak beli banyak benda..powder pun dah cukup


shading


1st fyna guna warna paling gelap iaitu tropical beige untuk buat shading
caranya..ambil span..oleskan sedikit bedak PIXY code tropical beige
apply di rahang 
tepi hidung
rahang
dahi


kemudian guna span tadi juga and blend blend blend bagi nampak natural
see the result =) muka lebih nampak tirus kan




highlight


ok selalunya highlight ni untuk buatkan wajah lebih berdimensi dan menonjol kan struktur wajah kita..kalau buat dengan powder nampak lebih natural

ok 1st fyna akan ambil span yang di sediakan dan apply warna lebih cerah iaitu bedak PIXY code white cream
fyna apply di titik wajah iaitu tulang pipi
hidung
dagu
dahi


kemudian guna span tadi juga dan blend blend blend
ok nampak muka lebih bersegi kan?



ini look fyna yang dah siap..fyna apply sedikit blusher untuk nampak comey sikit hehe


ha macam mana? senang kan?..so apa lagi..korang boleh la cuba nanti ye

GOOD NEWS!

jom join CONTEST PIXY SEMPURNAKAN KU untuk memenangi PIXY BEAUTY SET YANG BERNILAI RM100!

https://www.facebook.com/PixyMalaysia/app/715069391999534/

CARANYA 



ke youtube fyna : https://youtu.be/xk4rWciIxYk

di ruangan komen : lengkapkan ayat "PIXY SEMPURNAKANKU"

CONTOH

PIXY SEMPURNAKAN KU dengan menghilang kan segala kekurangan di muka dengan hanya 1 sapuan.magic!

CONTEST END : 16 MAC 2017


harga 

Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit
regular : RM19.90 refill : RM 11.90

PIXY Ultimate Makeup Cake
regular : RM24.90 refill : RM 14.90


product pixy boleh di dapati di
watson, guardian, AEON, Econsave, Giant, dan beberapa kedai terpilih



PIXY BB Cream Bright Fix 
RM19.90

hanya di jual di senarai Watson di link ini